Vacature

Word Leiding Bij Anderwijs!

Anderwijs zoekt vrijwilligers:

Anderwijs is een landelijke vereniging die educatieve vakantiekampen organiseert voor middelbare scholieren. Onze insteek is uniek in Nederland, omdat wij kampen organiseren tegen kostprijs omdat we werken met vrijwilligers. Kinderen die bij ons op kamp komen hebben veelal een achterstand op school (door ziekte of anderszins) en hebben soms ook leerproblemen. Door in kleine groepjes begeleiding te geven, twee tot drie kinderen per leiding, hopen wij ze het steuntje in de rug te kunnen geven dat ze nodig hebben. Er is bij ons tijd om ‘de diepte’ in te gaan en dingen uit te leggen die ze soms al heel lang niet snappen. Tegelijk proberen we een vakantiegevoel neer te zetten door buiten het schoolwerk om (6 uur per dag) te sporten, muziek te maken en spelletjes te spelen. Door onze relatief kleine groepsgrootte (maximaal 21 leerlingen en 8 leiding) is het altijd heel gezellig en voelt het vrijwilligerswerk niet als werk, maar als een mooie vakantie-ervaring.

Hier een filmpje gemaakt door Anderwijs over leiding zijn op een bijspijkerkamp: https://www.youtube.com/watch?v=sHzPZzO3raY