Vacature

Pre-U: Organiserend onderwijstalent

Organiserend onderwijstalent – scholing & training 

Op het gebied van professionalisering heeft Pre-U twee pijlers: het professionaliseringsaanbod voor Pre-U medewerkers onder de naam Leren & Ontwikkelen en het professionaliseringsaanbod voor VO-docenten onder de naam Pro-U.

Leren & Ontwikkelen 

In het kleine team dat zich bezig houdt met leren en ontwikkelen heeft de opleiding van de medewerkers de hoogste prioriteit. Dit kan zijn in de vorm van trainingen, coaching maar ook onderwijs ontwikkeling met als doel om de medewerkers de benodigde vaardigheden en skills te leren om het werk goed uit te voeren. Dit kan voor de klas zijn, maar ook op kantoor.

Pro-U

Pro-U is een samenwerking van Pre-U en de vakgroep ELAN (docentprofessionalisering, inclusief UT-lerarenopleidingen) van de Universiteit Twente. Gezamenlijk bieden we een palet van (na)scholingsactiviteiten aan voor docenten van het voortgezet onderwijs, in het kader van docentprofessionalisering en onderwijsontwikkeling. Hiermee proberen we onderzoek en de praktijk dichter bij elkaar te brengen: op de UT worden zulke mooie onderzoeken gedaan, dus die wil je toch in de scholen brengen!

In samenspraak met scholen uit de regio en medewerkers van de vakgroep ELAN brengen we ieder jaar een jaarprogramma tot stand. Op deze manier sluit het aanbod van Pro-U aan bij de behoefte van de scholen én kent het een wetenschappelijke basis, gelinkt aan de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten van ELAN. Het jaarprogramma bestaat onder andere uit activiteiten zoals Inspiratiemiddagen en Masterclasses en daarnaast leveren we veel maatwerk wat voortkomt uit een specifieke vraag of behoefte van een school.

Hoe ga je te werk?

Als organiserend onderwijstalent – scholing & training ga je aan de slag voor zowel Leren & Ontwikkelen als voor Pro-U.

leren & ontwikkelen

Een van de taken is het geven van trainingen, dit is altijd in overleg met het team. Voorbeelden van trainingen zijn; didactiek, lesgeven in het PO, onderwijs ontwerpen etc. De trainingen ga je samen verdelen met de coördinator Leren & Ontwikkelen, waardoor je de kans krijgt om iets te doen wat je leuk vindt. Door het onlangs vernieuwde trainingsaanbod, is er momenteel veel ontwikkelwerk voor trainingen. Hierdoor kun jij een belangrijke rol spelen in het vormgeven van deze trainingen. Daarnaast werk je ook nauw samen met andere coördinatoren.

Pro-U

Als onderdeel van het Pro-U team ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van Pro-U activiteiten samen met de coördinator Pro-U. Hierbij gaat het om de organisatie van activiteiten, contact met deelnemers en programmaleiders en de verwerking van de evaluatie, maar ook om het onderhouden van contact met partnerscholen en de ondersteuning van het managementteam. Daarnaast denk je mee over hoe we Pro-U zo goed mogelijk neer kunnen zetten, bijvoorbeeld via onze website en social media. Op deze manier maak je de organisatie vanuit alle kanten mee, wat een uitdagende, maar vooral leerzame ervaring is!

Wie zoeken we?

We zoeken een enthousiaste student met een achtergrond in onderwijs en die het leuk vindt om te organiseren. Daarnaast zoeken we iemand die: 

  • affiniteit heeft met onderwijs en kennis heeft van de huidige onderwijsstructuur. 
  • communicatief vaardig is. 
  • assertief en enthousiast is. 
  • gestructureerd kan werken. 
  • niet bang is om voor een groep te spreken. 
  • minimaal één collegejaar beschikbaar is. 

Wat biedt Pre-U?

Het dienstverband bestaat uit ongeveer 8 uur per week (4 uur voor Pro-U en 4 uur voor Leren & Ontwikkelen), waarbij er rekening gehouden moet worden met pieken. Wanneer 8 uur in de week voor jou te veel is, zou er eventueel de mogelijkheid bestaan om voor één van de projecten aan het werk te gaan. Voor Pro-U zul je veelal werken tussen 9 en 17u, in verband met het contact met de scholen en UT-medewerkers. De trainingen die gegeven worden onder de vlag van Leren & Ontwikkelen zullen veelal in de avonduren plaatsvinden. Je wordt uitbetaald via het student-assistent systeem en je salaris hangt dan ook af van het aantal studiepunten dat je hebt behaald.

Solliciteren

Interesse? Solliciteren kan tot 26 september 2021. De sollicitatieprocedure bestaan uit een sollicitatievideo, motivatiebrief en een CV. De sollicitatievideo is maximaal 1,5 minuut waarin je laat zien wie je bent, wat je motivatie is en waarom jij geschikt bent voor deze functie. Weet je niet precies wat een sollicitatievideo is? Kijk dan dit filmpje van RTL Z.  Daarnaast schrijf je korte een motivatiebrief van maximaal 300 woorden, waarin je je motivatie verder uitdiept. En als laatste lever je ook een CV aan.

SOLLICITEER NU!

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Loes van Mierlo  of bel: (053) 489 4890.